Milyarlarca hücreyi nasıl sayıyoruz?

Bilim, Sinirbilim

İnsan beyin kabuğunda yaklaşık 20 milyar hücre var. Tüm beyinde ise tahminen 100 milyardan fazla. Bedenimizdeki toplam hücre sayısını ise 100 trilyon olarka tahmin ediyoruz. Peki bunlar sadece tahmin mi yoksa milyarlarca hücreyi saymanın mantıklı bir yolu var mı?

Son yılların “altın standart”larından olan stereolojik sayım tekniklerinin en basit haliyle anlatıldığı “Milyarlarca hücreyi nasıl sayıyoruz?” başlıklı yazıda, milyarlarca hücreyi nasıl nasıl saydığımız ve bu sayıları nasıl elde ettiğimize dair bir fikir sahibi olacaksınız. Yazının tamamını okumak için sizleri www.nbeyin.com adresine bekliyoruz…

Evrim-İslam hakkında SSS
Pek bakmadığımız bir açıdan “bağımlılık”

İLGİLİ YAZILAR:

Zihnimizin gizli hazinelerinden bir numune: Örüntü algısı

Etrafımızda olan biten olayları, gördüğümüz nesne ve biçimleri, yahut etrafımızdaki çeşitli davranış biçimlerini anlamak yahut anlamlandırmak için akıl yürütme melekelerimizi kullanıyoruz. Zihnimizin önemli yeteneklerinden bir tanesi, etrafımızda olan-biten ve gözümüze…

3-D filmler aslında kaç D?

Üç boyutlu film denen meseleyle yıllar önce ilk karşılaşmamı unutmam mümkün değil. Henüz bir ortaokul öğrencisi iken Ankara’nın o zamanlar Çankaya Sineması adıyla bilinen ünlü mekanında “Dehşet Diyarı (Metalstorm)” adlı…

15. Psikiyatri Güz Okulu

“Sinirbilimden Sosyal Bilimlere Psikopatoloji”   30Ağustos-2 Eylül 2014 – MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL KONGRE MERKEZİ İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD Tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen Psikiyatri Güz Okulu on beş yıllık…